MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVALILAR : ... V.D.
DAVA TÜRÜ : ELATMANIN ÖNLENMESİ VE ECRİMİSİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, kayden paydaşı olduğu dava konusu 74, 129,136, 158, 182, 191,306, 602, 639, 641, 686, 688, 689, 765, 769, 771, 773, 778, 780 , 835, 837, 860, 886, 888 parsel sayılı taşınmazları davalıların haksız olarak işgal etiklerini ileri sürerek, elatmanın önlenmesi ve ecrimisil isteğinde bulunmuştur.
Davalı ..., davaya konu taşınmazlardaki payını diğer davalı ...'a temlik ettiğini, taşınmazlarla bir ilgisinin kalmadığını belirterek, davanın reddini savunmuştur.
Davalı ..., çekişmeli taşınmazlarda paydaş olduğunu, intifadan men koşulunun gerçekleşmediğini belirterek, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, davalı ... hakkında açılan davanın reddine; davalı ... yönünden davaya konu 129 nolu parsel bakımından paya vaki elatmasının önlenmesine, talep doğrultusunda 2011 ve 2012 yıllarına ait 832,14 TL ecrimisilin davalıdan alınarak davacıya ödenmesine; davalı ... hakkında diğer parseller yönünden açılan elatmanın önlenmesi ve ecrimisil davasının reddine karar verilmiştir.
Karar, taraflar vekillerince süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ün raporu okundu, düşüncesi alındı. Davacı ... vekili tarafından temiz süresi geçtikten sonra ek dilekçe ile duruşma talebinde bulunulduğundan duruşma isteğinin reddiyle dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; tarafların temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 882.24.-TL. Bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 03.12.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy