MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: TAPU KAYDINDA DÜZELTİM
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, mirasbırakanı ....'in maliki olduğu dava konusu 214 ve 724 parsel sayılı taşınmazların tapu kayıtlarında, murisinin "..." olan isminin yanlışlıkla " ... " olarak yazıldığını, 1086 parsel sayılı taşınmazın tapu kaydında ise "..." olan baba adının yazılmadığını ileri sürerek, tapu kayıtlarının nüfus kaydına uygun olarak düzeltilmesini talep etmiştir.
Davalı vekili, mülkiyet aktarımına sebebiyet verilmemesi gerektiğini belirterek, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, iddianın sabit olduğu gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ün raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince davalı ... Müdürlüğünden harç alınmasına yer olmadığına, 26.11
.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.