MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı; mirasbırakan babasının nüfus kütüğünde soyadının “ ... ” olarak kayıtlı olduğu halde 251 parselin tapu kaydında “...” yazıldığını ileri sürüp, babasının soyadının nüfus kaydına göre düzeltilmesi isteğinde bulunmuştur..
Davalı; talebin reddini savunmuştur.
Mahkemece; talebin kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla, tetkik hakimi ...'nin raporu okundu, düşüncesi alındı .Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince Tapu Müdürlüğündan harç alınmasına yer olmadığına, 11.11.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.