MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ECRİMİSİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, çekişme konusu 382 ada 2 parseldeki 1 numaralı bağımsız bölümde davalı ile birlikte paydaş olduklarını, davalının taşınmazı kiralamak veya bizzat işletmek suretiyle elde ettiği gelirden payına isabet eden miktarın ödenmesi için davalıya ihtarname gönderdiğini ancak sonuç alamadığını ileri sürerek, dava tarihinden geriye doğru 5 yıllık dönem için 2.000,00 TL ecrimisil bedelinin tahsiline karar verilmesini isteyip, yargılama sırasında ıslahla talebini 10.142,67 TL'ye yükseltmiştir.
Davalı, çekişme konusu taşınmaza karşılık davacıya bir daire bağışladıklarını ve bu dairenin tadilatını yaptıklarını, öte yandan taşınmazın kullanılabilir hale gelmesinde davacının katkısının olmadığını belirterek davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, iddianın ispatlandığı gerekçesiyle davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla Tetkik Hâkimi ...’ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 481.67.-TL bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 01.12.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy