MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ :TAPU KAYDINDA DÜZELTİM
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, maliki olduğu dava konusu 512 parsel sayılı taşınmazın tapu kaydında 1949 olan doğum tarihinin sehven 1336 olarak ve .... kızı olmasına rağmen ... oğlu şeklinde yazıldığını ileri sürerek tapu kaydının nüfus kaydına uygun olarak " 1949 doğumlu ... kızı ... " olarak düzeltilmesine karar verilmesini istemiştir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, dava konusu taşınmazın kayıt maliki olan davacının doğum tarihinin 29.04.1949 olduğunun tespitine ve davacının tapu kaydında ... kızı olarak yer alması sebebiyle bu konudaki isteminin reddine karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'in raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA,Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince davalı ... Müdürlüğünden harç alınmasına yer olmadığına, 17.11.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy