MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ELATMANIN ÖNLENMESİ
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, kayden maliki olduğu 28 ada 77 parsel sayılı taşınmazı davalının işgal ettiğini ileri sürerek, elatmanın önlenmesine karar verilmesini istemiştir.
Davalı, dava konusu taşınmazı 2000 yılında davacının babasından, diğer parsellerle bir bütün halinde satın aldığını belirtip davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, davalının taşınmazı kullanmasında hukuken korunabilecek hakkı bulunmadığı gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 1.110.55.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 14.03.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy