MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada;
Davacılar, ortak mirasbırakanları ...'nin diğer mirasçılarından mal kaçırmak amacıyla ve muvazaalı olarak 25 adet tüm taşınmazlarını ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile davalı oğluna temlik ettiğini ileri sürüp tapu kayıtlarının iptali ile miras payları oranında adlarına tescilini istemişlerdir.
Davalı, mirasbırakanın bakıma muhtaç olup ölene kadar bakım borcunu yerine getirdiğini, sözleşmeye tüm mirasçıların muvafakat ettiğini bildirip davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, geri alındığı gerekçesiyle 254 parsel bakımından davanın reddine, diğer taşınmazlar bakımından, iddianın sabit olduğu gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 4.00 .-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 16.06.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.