MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ VE TESCİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, murisi... adına kayıtlı olan 163, 255 ve 543 parsel sayılı taşınmazların mirasçılardan mal kaçırmak maksadıyla ve muvazaalı olarak muris tarafından davalılara devredildiğini iddia ederek, tapu kayıtlarının iptali ile tarafların ortak murisi...'ın mirasındaki hisseleri oranında tapu kaydına tescilini istemiştir.
Davalılar, sözkonusu satış işlemlerinin gerçek olup, muvazaa iddialarının yersiz olduğunu, satış bedellerinin ödendiğini ileri sürerek davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, muvazaa olgusu ispat edilemediğinden davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu. Düşüncesi alındı. Dosya incelendi. Gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 4.00.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davacıdan alınmasına, 16.06.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy