MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU KAYDINDA DÜZELTİM
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, kayden maliki olduğu 220 ada 69 parsel sayılı taşınmazın sicil kaydında kimlik bilgilerinin ''... oğlu ...'' olarak yazılması gerekirken, her nasılsa '' ... oğlu ...'' olarak yazıldığını ileri sürerek, malik isim ve baba adının nüfus kaydına uygun olarak düzeltilmesi isteğinde bulunmuştur.
Davalı ..., davanın reddini savunmuştur.
Davanın kabulüne ilişkin olarak verilen karar, Dairece; noksan soruşturma ile karar verildiği hususuna değinilerek bozulmuş, mahkemece bozma kararına uyularak yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, iddianın kanıtlandığı gerekçesi ile davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'nun raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Hükmüne uyulan bozma kararında, gösterildiği şekilde işlem yapılarak karar verilmiştir. Davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddi ile usul ve yasaya ve bozma kararının gerekçelerine uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince davalı ... Müdürlüğünden harç alınmasına yer olmadığına 01.12.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.