MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: ECRİMİSİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, miras yoluyla taraflara intikal eden 1266 ada 25 parselde yer alan taşınmazın davalı tarafından işgal edildiğini, tasarrufu engellendiği gibi kendisine herhangi bir ödemede bulunulmadığını ileri sürerek, ihtarnâme tarihi olan 16.11.2008 tarihinden itibaren ecrimisilin tahsilini istemiştir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, haklı ve geçerli bir neden olmaksızın taşınmazın davalı tarafından tasarruf edildiği gerekçesiyle bilirkişi raporu doğrultusunda davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 265.11.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 27.11.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.