MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: TAPU İPTALİ VE TESCİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, mirasbırakan ...'in, üzerinde kat irtifakı kurulu 1202 ada 3 parselde bulunan 10 nolu bağımsız bölümü davalı ...'ya, 16 nolu bağımsız bölümü de davalı ...'ya satış suretiyle devrettiğini, davalıların mirasbırakanın eşinin, ilk eşinden olma çocukları olduğunu, işlemin gizli bağış niteliğinde bulunduğunu ve davalıların mirasbırakana herhangi bir bedel ödemediğini ileri sürerek tapu kaydının iptali, taşınmazın terekeye iadesi ve tek mirasçı olarak adına tescilini istemiştir.
Davalılar, davanın reddini savunmuşlardır.
Mahkemece, kanıtlanamadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 0.90.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davacıdan alınmasına, 17.03.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.