MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ELATMANIN ÖNLENMESİ-ECRİMİSİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, tapunun 23.12.1987 tarih, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ve 75 sırasında kayıtlı miras bırakan babası ...'tan intikal eden taşınmazlarda pay temlikleri neticesinde davalı ve dava dışı annesi ... ile birlikte paydaş olduklarını, ancak miras bırakanlarının ölümünden beri taşınmazlardan yararlanamadığını, büyük bir kısmını davalının kullanarak fındık mahsulünü topladığını ileri sürerek, payına vaki elatmasının önlenmesine ve ecrimisile karar verilmesini istemiş, yargılama sırasında ecrimisil isteğinden feragat ettiğini bildirmiştir.
Davalı, iddiaların doğru olmadığını, dava konusu yapılan taşınmazların bir kısmını payına aşmayacak şekilde kullandığını, birçoğunu davacının annesinin tasarruf ettiğini belirterek, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, ecrimisil isteğinin feragat sebebi ile reddine, tarafların miras bırakanlarından intikal eden çekişmeye konu taşınmazları yalnızca davalının kullandığı, davacının kullanımına mani olduğu gerekçesi ile davalıların paya vaki elatmalarının önlenmesine karar verilmiştir.
Karar, davalı ... vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalı ...'un temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 512.10.-TL bakiye onama harcının temyiz edenden alınmasına, 27.03.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy