MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPUDA İSİM DÜZELTİLMESİ
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, miras bırakanları.... ve ...'in kayden maliki olduğu 11 adet taşınmazda "...." yazan ad ve soyadının "...." ve "...." yazan adının "..." olarak düzeltilmesini istemiştir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, tapu kayıt maliklerinin davacının miras bırakanları olduğu, nüfus kayıtlarına uygun olarak tapu kayıtlarının düzeltilmesi gerektiği gerekçesi ile davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla Tetkik Hakimi ...’nın raporu okundu. Düşüncesi alındı. Dosya incelendi. Gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince Tapu Müdürlüğünden harç alınmasına yer olmadığına
30.04.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy