MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: ECRİMİSİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, kayden maliki olduğu 103 ada 163 , 103 ada 179, 103 ada 180, 105 ada 94, 110 ada 58, 113 ada 26, 115 ada 14 parsel sayılı sayılı taşınmazlara davalı kurum tarafından baraj göleti yapılmak üzere kamulaştırma işlemi tamamlanmadan elatıldığını, 2012 yılında tarımsal faaliyette bulunamadığını ileri sürerek şimdilik 2.000,00 TL ecrimisile karar verilmesini istemiştir.
Davalı, kamulaştırma bedelinin davacıya ödendiğini belirterek davanın reddini savunmuştur.
Yetkisizlik nedeniyle davanın reddine dair verilen karar Dairece; “... ecrimisil (haksız işgal tazminatı) 08.03.1950 günlü ve 22/4 sayılı İçtihadı Birleştirme Kararında haksız eylem olarak nitelendirildiğine göre, HMK'nın 16. maddesi uyarınca davanın haksız işgalin gerçekleştiği yer mahkemesinde de açılabileceği, taşınmazların Çorum ili Kargı ilçesinde bulunduğu ve haksız eylemin burada gerçekleştiği gözetilmek suretiyle, yetki itirazının reddedilmesi ve işin esasına girilerek sonucuna göre bir karar verilmesi” hususlarına değinilerek bozulmuş, mahkemece bozma ilamına uyularak yapılan yargılama neticesinde, ecrimisile hükmedilmesinin hakkaniyete uygun olmayacağı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'nın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
KARAR
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 10.03.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.