MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ELATMANIN ÖNLENMESİ VE ECRİMİSİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacılar; tarafların miras bırakanı ... adına kayıtlı 15134 ada 35 parseldeki A Blok 7.kat 21 nolu bağımsız bölümün üvey anneleri olan davalının kullanımında bulunduğunu, tahliye ve ecrimisil istekli ihtarname keşide ettiklerini, ortaklığın giderilmesi davası açtıkları halde sonuç alamadıklarını ileri sürerek elatmanın önlenmesi ve ecrimisil isteklerinde bulunmuşlardır.
Davalı, çekişmeli taşınmazın aile konutu olduğunu, aile konutu olduğunun tespiti ve kütüğün beyanlar hanesine aile konutu şerhinin yazılması isteğiyle....Aile Mahkemesinde 2009/1058 esas sayılı davayı açtığını, ayrıca TMK'nin 652.maddesi uyarınca miras hakkına mahsuben mülkiyet hakkı tanınması isteğiylede ....Sulh Hukuk Mahkemesinde 2011/102 esas sayılı davayı açtığını, anılan dava dosyalarının sonuçlarının beklenmesi gerektiğini belirterek davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece; çekişmeli taşınmazın aile konutu olduğu, davalının taşınmazı bu nedenle kullandığı, taşınmazdan gelir elde etmediği gibi kullanımınında haksız ve kötüniyetli olmadığı, davalının TMK'nin 652.maddesi uyarınca miras hakkına mahsuben mülkiyet hakkı tanınması isteğiyle açtığı davanın derdest olduğu gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacılar vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ... 'nin raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacıların temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 0.90.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davacılardan alınmasına,15.4.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy