MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada;
Davacılar, miras bırakanları.....'un kayden malik olduğu dava konusu 142, 378 ve 432 parsel sayılı taşınmazları davalının ekip biçmek suretiyle yıllardır kullandığını ileri sürerek, elatmanın önlenmesine karar verilmesini istemişlerdir.
Davalı, dava konusu taşınmazları bir kısım mirasçılardan haricen satın aldığını belirtip davanın redini savunmuştur.
Mahkemece, davalının çekişmeli taşınmazları ekip biçmek suretiyle kullandığının keşfen sabit olduğu gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına ve özellikle, kayden davacıların paydaşı olduğu üç parça çaplı taşınmazı davalının haklı ve geçerli bir nedeni olmadan kullandığı saptanmak, davalının harici satın almadan kaynaklanan bir hakkı varsa bayilerine (satıcılarına) karşı ileri sürülebileceği gözetilmek suretiyle yazılı şekilde karar verilmesi doğru olduğuna göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 3.876.16.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 07.04.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy