MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU KAYDINDA DÜZELTİM
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, görülmekte olan kamulaştırma bedelinin tespiti ve taşınmazın tescili davasında aldığı yetki uyarınca bu davayı açtığını, dava konusu 609 ada, 1 parsel sayılı taşınmaz paydaşlarından olan ... ile ...in soyadlarının yazılı olmadığını ileri sürerek, tapu kayıt maliklerinden...'in soyadının '' ... '', ...'in soyadının ise ''... '' olarak ilave edilmek suretiyle kimlik bilgilerinin nüfus kayıtlarına uygun olarak düzeltilmesine karar verilmesini istemiştir.
Davalı, davanın reddinin gerektiğini savunmuştur.
Mahkemece, ispatlandığı gerekçesiyle kayıt maliki ... hakkındaki davanın kabulüne, nüfusta kaydı bulunmadığı gerekçesiyle Mehmet hakkındaki davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davalı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince davalı ... Müdürlüğünden harç alınmasına yer olmadığına, 14.04.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy