MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ELATMANIN ÖNLENMESİ, TAHLİYE, ESKİ HALE İADE, ECRİMİSİL
Taraflar arasındaki davadan dolayı .... 21. Asliye Hukuk Hakimliğinden verilen 17.07.2012 gün ve 79-294 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davacılar vekili,davalılar ...,... ... ve ... vekili ve davalı ...Ş. vekili tarafından istenilmiş olmakla, dosya tetkik olunarak gereği düşünüldü.
-KARAR-
Davacılar vekiline davalılar ...,.. ... ve ... vekilinin temyiz dilekçesinin tebliğine ilişkin tebliğ belgesinin dosya içinde bulunmadığı anlaşılmakla,davacılar vekiline anılan davalılar vekilinin temyiz dilekçesi tebliğ edilmiş ise tebliğ belgesinin evrakına eklenmesi, tebliğ edilmemiş ise usulüne uygun olarak tebliğinin sağlanması, temyiz süresinin beklenmesi ve ondan sonra gönderilmesi için dosyanın 05.03.2014 tarihinde geri çevrilmesine karar verilmiştir.
Ne varki, mahkemece anılan husus yerine getirilmeksizin davalılar ...,.. ... ve .. vekiline davalı ...Ş. vekilinin temyiz dilekçesinin tebliğine ilişkin belge eklenerek dosyanın tekrar incelenmek üzere Daireye gönderildiği anlaşılmakla; bir önceki geri çevirme kararında değinilen hususların yerine getirilmesi geri çevirmeyle istenilen hususların tamamlanıp tamamlanmadığı denetlendikten sonra gönderilmesi ,aksi taktirde keyfiyetin Hakimler Savcılar Yüksek Kuruluna bildirileceği ihtaratı da dikkate alınmak suretiyle dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 30.04.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy