MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: TAPU İPTALİ-TESCİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, kayden maliki olduğu 121 ada 37 parsel sayılı taşınmazını devretmek isterken hataen 122 ada 38 parsel sayılı taşınmazını davalıya satış suretiyle devrettiğini ileri sürerek, tapu iptal ve tescil isteğinde bulumuştur.
Davalı, iddiaların doğru olmadığını, davacının hataya düşmediğini, 122 ada 38 parsel sayılı taşınmazın devri konusunda davacı ile anlaştıklarını belirtip davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, iddianın sabit olduğunu gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'nun raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 494.87.-TL
bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 13.01.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.