....
Taraflar arasında birleştirilerek görülen davada;
Asıl ve birleştirilen davada davacılar, mirasbırakan ...'in, 758, 996, 1571, 1573 parseller ile 167 ada 11 parsel sayılı taşınmazını mirasçılarından mal kaçırmak amacıyla oğlu .... damadı olan davalı ...'na satış suretiyle temlik ettiğini, Ümit'in de 167 ada 11 parsel sayılı taşınmazı kayınbiraderi ...'e, 758, 996, 1571, 1573 parsel sayılı taşınmazları ise kayınpederi .....e satış suretiyle devrettiğini, işlemlerin muvazaalı olduğunu ileri sürerek çekişmeli taşınmazların tapu kayıtlarının iptali ile miras payları oranında adlarına tescilini istemişlerdir.
Asıl ve birleştirilen davada davalılar, satışın gerçek olduğunu, mirasbırakanın kendisi ve eşinin tedavi giderleri için taşınmazlarını sattığını, başka taşınmazlarının da bulunduğunu belirterek davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, davalı ... yönünden davanın pasif husumet yokluğundan reddine diğer davalılar yönünden yapılan temliklerin mirasçılardan mal kaçırma amaçlı ve muvazaalı olduğu gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, asıl ve birleştirilen davalılar vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla Tetkik Hâkimi ...'ün raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına ve özellikle çekişme konusu 152 ada 3 (eski 758 parsel) 167 ada 2 (eski 996 parsel), 168 ada 5 (eski 996 parsel), 168 ada 5 (eski 1571 ve 1573 parseller) ile 167 ada 11 parsellerin mirasbırakan tarafından davalı ...'e mirasçılardan mal kaçırmak amaçlı ve muvazaalı olarak temlik edildiği, davalı ..... kayınpederi ,diğer davalı ...'in ise .... kayınbiraderi olduğu dolayısıyla durumu bilen veya bilmesi gereken konumunda olup iyiniyetli sayılamayacakları, TMK’nun 1023. maddesinin koruyuculuğundan yararlanamayacağı gözetilerek, yazılı şekilde karar verilmesi doğru olduğuna göre; asıl ve birleştirilen davalıların temyiz itirazları yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 10.715.49.-TL bakiye onama harcının temyiz edenden alınmasına, 31.05.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
....
Full & Egal Universal Law Academy