MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: TAPU İPTALİ VE TESCİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, maliki olduğu 11 nolu bağımsız bölümü eşinin isteği üzerine davalı kızı ...'e bedelsiz olarak devrettiğini, görünürdeki satış işleminin gerçek iradelerini yansıtmadığını ileri sürerek, taşınmazın tapu kaydının iptali ile adına tesciline, olmazsa bedelinin tahsiline karar verilmesini istemiştir.
Davalı, taraf muvazaasına dayalı tapu iptali ve tescil isteğinin ancak yazılı delille ispat edilebileceğini belirterek davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, muvazaa iddiasının kanıtlanamadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...’in raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacnını yerinde bulunmayan temyiz itirazının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 8.20.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davacıdan alınmasına, 05.11.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.