MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ECRİMİSİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, bağımsız bölüm maliki olduğu 37 parsel sayılı taşınmazdaki binanın çatısına davalı şirket tarafından muvafakatı olmaksızın baz istasyonu kurulduğunu, kendisine herhangi bir ödemede yapılmadığını ileri sürerek, dava tarihinden geriye doğru 5 yıllık dönem için ecrimisile karar verilmesini istemiştir.
Davalı, kira sözleşmesine dayalı olarak baz istasyonu kurulduğunu, ecrimisil koşulları oluşmadığını belirterek davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece; iddianın kanıtlandığı gerekçesiyle davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla, Tetkik Hakimi ...’in raporu okundu. Düşüncesi alındı. Dosya incelendi. Gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 314,45 .-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 24.03.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy