MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ-TESCİL-TENKİS
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, ortak mirasbırakanları ... ... çekişme konusu taşınmazları satın alıp mirasçılardan mal kaçırma amaçlı olarak davalılar adına tescil ettirdiğini, davalıların bu taşınmazları satın alacak ekonomik güçleri olmadığını, taşınmazların halen üçüncü kişiler adına kayıtlı olduğunu ileri sürerek, rayiç değerlerinin hesaplanarak miras payı oranında davalılardan tahsilini, olmadığı takdirde tenkisini istemiştir.
Davalılar, işlemlerin mal kaçırma amaçlı olmadığını belirterek davanın reddini savunmuşlardır.
Mahkemece, davalı ...’in 1407 sayılı parseldeki 1 numaralı bağımsız bölümdeki ½ payı bedel karşılığı miras bırakandan satın aldığını ispatlayamadığı gerekçesiyle anılan bağımsız bölümde davacının miras payına isabet eden kısmının davalı ...'den tahsiline; diğer davalılar yönünden ispatlanamayan davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı ve davalı ... tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla Tetkik Hakimi ...'un raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacı ve davalı ...'in temyiz itirazları yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 6.20.-TL bakiye onama harcının temyiz eden davacıdan ve 255.55.-TL bakiye onama harcının da diğer temyiz eden davalı ...'den alınmasına, 13.09.2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy