MAHKEMESİ : BURSA 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
TARİHİ : 06/11/2013
NUMARASI : 2012/498-2013/661
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, mirasbırakanı N.. Y..'in mirasçıdan mal kaçırma amacıyla oldukça değerli 127 ada 18 parsel sayılı kargir ev ve depo vasıflı taşınmazını davalıya, değersiz 162 ada 13 parsel sayılı bahçe vasıflı taşınmazını da kendisine vasiyet ettiğini ileri sürerek vasiyetnamenin saklı payı oranında tenkisini, vasiyetnameye konu 127 ada 18 parsel sayılı taşınmazın tapusunun tenkis oranında iptali ile adına tescilini veya tenkis bedelinin ödenmesini istemiştir.
Davalı, hak düşürücü süre geçtikten sonra dava açıldığını, ayrıca taşınmazlar arasında saklı paya tecavüz edecek bir fark bulunmadığını bildirip davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, iddianın kanıtlanamadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına ve özellikle mirasbırakanın saklı payı zedeleme kastı ile hareket ettiği kanıtlanamadığı gibi, saklı payın da zedelenmediği saptanarak yazılı olduğu üzere karar verilmesi doğru olduğuna göre; davacının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 2.50.TL. bakiye onama harcının temyiz eden davacıdan alınmasına, 09.09.2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy