MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: TAPU KAYDINDA DÜZELTİM
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı; şahsının da hissesi bulunduğu .., ..., ... köyü, 196 ve 205 nolu parsellerde hissedar ...'ın adının tapu kaydında sehven .... olarak yazıldığını,...'nin asıl hissedar...'nin annesi olduğunu, söz konusu parselerin ... ve . .. kızları...'den çocuklar...ve ...'ye kaldığını,...nin tapu harici hisselerini satmış olması nedeniyle...'nin hisselerinin tapu iptaline yönelik ... Kadastro Mahkemesinin 1986/33 esas, 1992/160 karar sayılı ilamda davanın kabulüne karar verildiğini, ancak mahkeme kararında...'nin isminin sehven ...olarak yazıldığını, Tapu müdürlüğüne düzeltim için yapmış oldukları başvurunun reddedildiğini, bu nedenle yargılamanın yapılarak söz konusu parsellerde hissedar....isminin ... olarak düzeltilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı, davanın reddini talep etmiştir.
Mahkemece, pay sahibinin hâlen sağ olup, bu kişi adına davacının dava açamayacağı gerekçesiyle davanın aktif husumet yokluğu nedeniyle reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla Tetkik Hâkimi ...’in raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 24.11.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.