MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: TAPU KAYDINDA DÜZELTİM
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, ... İli, ... İlçesi, ... Mevkiinde kain 12 pafta, 1592 parsel sayılı taşınmazın "...." adına oluşturulduğunu, oluşturulan bu kaydın değiştirilip ... oğlu ... (T.C. Kimlik No....) olarak düzeltilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalılar, davanın reddini talep etmiştir.
Mahkemece, davanın kabulüne, karar verilmiştir.
Karar, her iki davalı temsilcisi tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla;Tetkik Hakimi ...'in raporu okundu, düşüncesi alındı.Dosya incelendi,gereği görüşülüp düşünüldü:
-KARAR-
Hükmüne uyulan bozma kararında, gösterildiği şekilde işlem yapılarak karar verilmiştir. Her iki davalı temsilcisinin temyiz itirazları yerinde değildir. Reddi ile usul ve yasaya ve bozma kararının gerekçelerine uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince her iki davalıdan harç alınmasına yer olmadığına, 24.11.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.