MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ VE TESCİL,ALACAK
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, vasisi bulunduğu ...’ün şizofren hastası olup hukuki ehliyete haiz olmadığını, maliki olduğu 842 ada 3 parsel sayılı taşınmazda bulunan 42 nolu bağımsız bölümü davalı ...’ye temlik ettiğini, davalı ...’nin ...’nın hastalığını bildiğini, devir işleminde kullanılan imzaların ...’e ait olmadığını, 1997,1998 ve 1999 yıllarında değişik kişiler tarafından dolandırıldığını, senet imzalattıklarını, aleyhine icra takibi yapıldığını, tefecilerin eline düştüğünü ileri sürerek dava konusu taşınmazın tapu kaydının iptali ile ... adına tescile, mümkün olmadığı takdirde şimdilik 10.000TL alacağa karar verilmesini istemiştir.
Davalılar, taşınmazı tapuya güvenerek satın alan iyiniyetli kişi olduklarını belirterek davanın reddini savunmuşlardır.
Mahkemece, davacının işlem tarihinde hukuki ehliyetinin bulunmadığının saptandığı ve davalılarında iyi niyetli alıcı konumunda olmadıklarının belirlendiği gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı ... ve duruşma istemli davalı ... vekili tarafından süresinde duruşma istekli temyiz edilmiş olmakla, duruşma günü olarak saptanan 21.02.2018 Çarşamba günü için yapılan tebligat üzerine temyiz eden davalı ... vekili Avukat ..., davalı ... ve vekili Avukat ... ile temyiz edilen davacı ... vasisi ... ve vekili Avukat ..., Avukat ... geldiler, duruşmaya başlandı, süresinde verildiği ve kayıt olunduğu anlaşılan temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra gelen vekillerin sözlü açıklamaları dinlendi, duruşmanın bittiği bildirildi, iş karara bırakıldı. Bilahare Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelenerek gereği görüşülüp düşünüldü:
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalı ... ve davalı ...'nin temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 30.12.2017 tarihinde yürürlüğe giren Avukatlık Ücret Tarifesi gereğince gelen temyiz edilen vekili için 1.630.00.-TL. duruşma vekâlet ücretinin ve aşağıda yazılı 2.856.91 .-TL bakiye onama harcının temyiz eden davalılardan alınmasına, 21/02/2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy