MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ-TESCİL
Taraflar arasında görülen davada:
Davacılar, mirasbırakan babaanneleri ...'nin davaya konu üç parça taşınmazını mirsatan mal kaçırmak amacıyla davalı kızına temlik ettiğini ileri sürerek tapu iptali-tescile karar verilmesini istemişlerdir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Makemece, temlikin muvazaalı olduğu gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'in raporu okundu, açıklamaları dinlendi. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının yerinde bulunmayan temyiz itirazının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 6.027.11.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 22.11.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy