MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU KAYDINDA DÜZELTİM
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, ... . Asliye Hukuk Mahkemesinin 2014/218 Esas sayılı davasında yetki verildiğini ileri sürüp, 205 ada 1 parsel sayılı taşınmazın paydaşı ...'nun baba adının ... olarak düzeltilmesini ve tapu kaydına T.C. kimlik numarasının eklenmesini istemiştir.
Davalı ..., davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, ... Kadastro Mahkemesinin 25.01.2001 tarih 1999/8 Esas 2001/4 Karar sayılı kesinleşmiş ilamına dayalı olarak tescil yapıldığı gerekçesiyle davanın reddine ilişkin olarak verilen 08.03.2016 tarihli karar Dairece;" ... Davacının iddiasını kanıtladığı ... Hal böyle olunca; davanın kabulüne karar verilmesi gerekirken mahkemece farklı düşünce ve yazılı gerekçe ile davanın reddine karar verilmiş olmasının doğru olmadığı ..." gerekçesi ile bozulmuş, bozma ilamına uyularak yapılan yargılama sonucunda davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla;Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu,düşüncesi alındı. Dosya incelendi,gereği görüşülüp düşünüldü:
-KARAR-
Hükmüne uyulan bozma kararında, gösterildiği şekilde işlem yapılarak karar verilmiştir. Davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddi ile usul ve yasaya ve bozma kararının gerekçelerine uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince davalı ... Müdürlüğünden harç alınmasına yer olmadığına
, 01.02.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy