MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: TAPU İPTALİ VE TESCİL
Taraflar arasındaki davadan dolayı ... 1.Asliye Hukuk Mahkemesinden verilen 23.12.2015 gün ve 508-1087 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davacılar vekili tarafından istenilmiş olmakla, dosya tetkik olunarak gereği düşünüldü.
-KARAR-
Dairece; hükmü davacıların tümü adına temyiz eden vekil Av. ...'nun davacılardan ..., ... dışındaki diğer davacıların vekili olduğuna dair dosyaya ibraz edilmiş vekaletname bulunmadığı görülmekle, varsa vekaletnamenin temin edilerek evraka eklenmesi, temin edilemediği takdirde gerekçeli kararın anılan davacılara tebliği ile temyiz süresi de beklendikten sonra gönderilmesi için dosyanın 27.11.2017 tarihinde geri çevrilmesine karar verilmiştir.
Ne var ki, geri çevirme kararı sonrasında mahkemece; anılan kayıtlar getirtilmeden dosyanın tekrar incelenmek üzere Daireye gönderildiği anlaşılmakla, temyiz incelemesine esas olmak üzere; hükmü davacıların tümü adına temyiz eden vekil Av. ...'nun davacılardan ..., ... dışındaki diğer davacıların vekili olduğuna dair dosyaya ibraz edilmiş vekaletname bulunmadığı görülmekle, varsa vekaletnamenin temin edilerek evraka eklenmesi, temin edilemediği takdirde gerekçeli kararın anılan davacılara tebliği ile temyiz süresi de beklendikten sonra gönderilmesi, istenen hususların eksiksiz olarak yerine getirilip getirmediğinin mahkeme hakimince denetlenmesi, ondan sonra gönderilmesi, aksi takdirde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağı da gözetilerek dosyanın yerel mahkemesine, GERİ ÇEVRİLMESİNE 28.06.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.