MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ VE TESCİL
Taraflar arasındaki davadan dolayı ... 1. Asliye Hukuk Mahkemesinden verilen 08.03.2016 gün ve 82-152 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi taraf vekillerince istenilmiş olmakla, dosya tetkik olunarak gereği düşünüldü.
-KARAR-
Karar düzeltme incelemesine esas olmak üzere,
Dairenin 04.03.2020 tarihli yazısında davalılar ..., ... ve ...'a Dairenin 02.10.2019 gün 2016/17733 esas 2019/4976 karar sayılı bozma ilamının ve karar düzeltme dilekçelerinin usulüne uygun şekilde tebliği ile yasal sürelerin beklenilmesi, tebligat parçalarının Dairemize UYAP üzerinden gönderilmesi istenilmiş ise de geri çevirme kararının gereğinin tam olarak yerine getirilmediği anlaşılmakla;
Davalılar ... ve ...'a belirtilen bozma ilamı ve karar düzeltme dilekçeleri usulüne uygun olarak tebliğ edilmiş ise tebliğ belgesinin eklenmesi, tebliğ edilmemiş ise usülüne uygun olarak tebliğinin sağlanması, yasal sürelerin beklenmesi, geri çevirme gereğinin eksiksiz yerine getirilip getirilmediği mahkeme hakimi tarafından denetlendikten sonra yeniden gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 08.07.2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.