(765 S. K. m. 403)
Dava: Uyuşturucu madde ticareti yapmaktan sanık H.in yapılan yargılanması sonunda; Hükümlülüğüne dair İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 09.05.2000 gün ve 1999/258 esas 2000/86 karar sayılı hükmün süresi içinde duruşmalı olarak Yargıtayca incelenmesi sanık ve vekili tarafından istenilmiş olduğundan dava evrakı C. Başsavcılığının onanma isteyen tebliğnamesi ile daireye gönderilmekle duruşmalı olarak incelenip gereği düşünüldü:
Karar: Sanıkta ele geçirilen ve ekspertiz raporuna göre 48.3 gram olan eroin için TCK. nın 403/5. madde uygulanırken tayin edilen temel nispi ağır para cezası üzerinden TCK. nın 403/6. maddesinin uygulanması sırasında 2.450.000 lira yerine 2.400.000 lira artırım yapılması, devam eden uygulama ile noksan ağır para cezası tayini temyiz edenin sıfatına göre bozma sebebi yapılmamıştır.
Suçta kullanılan cep telefonundaki 0532 609 07 63 numaralı hattı kullanan sim kartının sanığa ait olması halinde müsaderesi gerektiği düşünülmeyerek sadece cep telefonunun müsadere edilmesi yerinde değilse de, cep telefonunun eski model ve kullanılmış olması nedeniyle değeri itibariyle temyiz kabiliyetinin bulunmadığı kabul edilmiştir.
Sonuç: Yapılan duruşmaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun şekilde oluşan inanç ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre sanık ve vekilinin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının ve duruşmadaki sözlü savunmalarının reddiyle hükmün istem gibi ONANMASINA, 30.11.2000 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy