(5237 S. K. m. 188)
Dava: Teşekkül halinde uyuşturucu madde (esrar) satmak suçundan sanıklar M. Ö., K. K., A. R. Ö.'in yapılan yargılanmaları sonunda; Hükümlülüklerine dair Malatya 2 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesinden verilen 03.07.2001 gün ve 2001/26 esas, 2001/117 karar sayılı hükmün süresi içinde Yargıtay'ca incelenmesi sanık K. vekili ile sanıklar M. ve A. R. Ö. tarafından duruşmalı olarak istenilmiş olduğundan dava evrakı C. Başsavcılığının onanma isteyen tebliğnamesi ile 06.11.2001 tarihinde daireye gönderilmekle tebligata rağmen duruşmaya vekil göndermeyen sanık M. hakkında duruşmasız, diğer sanıklar duruşmalı olarak incelenip gereği düşünüldü:
Karar: 02 FD 542 plakalı otomobilin, olaydan sonra noter satış sözleşmesi ile satın alan Z. A. T.'a 22.05.2001 tarihli ara kararı ile iadesine yönelik temyiz bulunmadığından, iade kararı temyiz incelemesinin dışında tutulmuştur.
Adıyaman C. Savcılığınca düzenlenen 29.01.2001 tarihli Açma Kapama Tartma Numune Alma Tutanağı uyarınca numune olarak alınan 20 gram maddenin içerdiği esrarın hesaba katılmaması nedeniyle sanıklar hakkında eksik para cezası tayin edilmesi, karşı temyiz olmadığından bozma nedeni sayılmamıştır.
Sonuç: Yapılan duruşmaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, Mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun şekilde oluşan inanç ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre; sanık K. vekili ile sanıklar M. ve A. R.'nın yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının ve sanık K. K. vekili ile sanık A. R. Ö.'in duruşmalı inceleme sırasındaki sözlü savunmalarının reddiyle, hükmün istem gibi ONANMASINA, 14.02.2002 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy