Mahkeme :... 2. Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma
Hüküm : Tedavi ve denetimli serbestlik tedbirine uyulmaması üzerine mahkûmiyet
Dosya incelendi.
GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ :
Sanık hakkında verilen tedavi ve denetimli serbestlik kararının kesinleşmesi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün ihlal üzerine dosyanın kapatıldığını bildirdiği yazısı arasında geçen sürede zamanaşımının durduğu kabul edilerek yapılan incelemede, 8 yıllık olağan zamanaşımı süresinin temyize konu mahkûmiyet kararı ile kesildiği, 12 yıllık uzatmalı zamanaşımının ise duran süre dikkate alındığında henüz dolmadığı anlaşıldığından, tebliğnamede yer alan düşme düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Kendisinde herhangi bir uyuşturucu ya da uyarıcı madde ele geçirilemeyen, daha önce kullandığını söylediği maddelerin de ele geçmemesi nedeniyle bu nitelikte olup olmadığı tespit edilemeyen, suç tarihinde uyuşturucu veya uyarıcı madde kullandığı teknik yöntemlerle de saptanmayan sanığın, soyut ikrarı dışında atılı suçu işlediğini somut bir olgu olarak ortaya koyan, her türlü şüpheden uzak, yeterli ve kesin delil bulunmadığı gözetilmeden, beraati yerine mahkûmiyetine karar verilmesi,
Yasaya aykırı, sanığın temyiz itirazları bu nedenle yerinde olduğundan, hükmün BOZULMASINA, 26.09.2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.