...... 2-... aralarındaki dava hakkında..........Mahkemesinden verilen 12/05/2009 günlü ve 235/210 sayılı hükmün, temyizen incelenmesi davacı avukatı tarafından istenilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
Gıyabi hükmün, davalılardan ...'a tebliğ edilememesi üzerine, 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 35. maddesine göre tebliğ edildiği, ancak anılan muhataba kanunun gösterdiği usullere göre yapılmış bir tebliğ sonrası adres değişikliğini mahkemeye bildirmeme durumunun oluşmadığı anlaşılmakla;
Adı geçen davalıya daha önce dava dilekçesinin ve yetkisizlik kararının ilanen tebliğ edildiği gözetilerek, gıyabi hükmün 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 28 v.d. maddeleri gereğince tebliğ edilip mahkeme ilan tahtasına asılması yoluyla da ilan edilmesi, bunu gösterir tutanak düzenlenmesi, Tebligat Tüzüğü'nün 47 ve 49. maddelerinde öngörülen süreler geçtikten sonra gönderilmesi için dosyanın mahalline GERİ ÇEVRİLMESİNE, davacı Kurumun temyiz itirazlarının bu noksanlıklar giderilip dosya geldikten sonra incelenmesine 28/01/2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.
......
Full & Egal Universal Law Academy