Mahkemesi :Asliye Hukuk (İş) Mahkemesi
Dava, rücuan tazminat istemine ilişkindir.
Mahkemece, ilamında belirtildiği şekilde davanın kabulüne karar verilmiş, kararın davalı tarafından temyiz edilmesi üzerine verilen ek kararla davalının temyizinin süresinden sonra yapıldığı gerekçesiyle temyizin reddine karar verilmiştir.
Ek kararın davalı tarafından temyiz edilmesi üzerine Tetkik ... tarafından düzenlenen raporla dosyadaki kâğıtlar okunduktan sonra işin gereği düşünüldü ve aşağıdaki karar tespit edildi.
Davalı asilin, temyiz isteminin reddine ilişkin karara yöneltilen temyiz süresinde ise de, işin esasına ilişkin yerel mahkeme kararının yasal süre içerisinde temyiz edilmediği anlaşılmaktadır. Gerçekten de hüküm iş mahkemesi tarafından verilmiş olup, 5521 sayılı İş Mahkemeleri Kanununun 8. maddesi hükmüne göre, iş mahkemelerinden verilmiş bulunan nihai kararların 8 gün içinde temyiz olunması gerekir.
Somut olayda; hüküm, davalı asilin yüzünde 10.06.2009 tarihinde usulüne uygun olarak tefhim edilmiş, temyiz ise, 18.09.2009 tarihinde vuku bulmuştur. Bu duruma göre, davada 8 günlük temyiz süresi fazlası ile geçtiğinden 01.06.1990 gün ve 1989/2 E. 1990/4 K. sayılı Yargıtay İçtihadı Birleştirme Büyük Genel Kurulu Kararı da göz önünde tutularak davalı asilin temyiz talebinin reddine ilişkin ek kararın ONANMASINA, aşağıda yazılı temyiz harcının davalıdan alınmasına, 21.02.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.