....
Dava, sigortalılık süresinin tespiti istemine ilişkindir.
Mahkemece, dava dilekçesinin yetkisizlik nedeniyle reddine karar verilmiştir.
Hükmün, davalı Kurum vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine, temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldıktan ve Tetkik Hâkimi ... tarafından düzenlenen raporla dosyadaki kâğıtlar okunduktan sonra işin gereği düşünüldü ve aşağıdaki karar tespit edildi.
Davalı Kurum yararına vekalet ücretine hükmedilirken, karar tarihinde geçerli Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin 7/1 maddesindeki düzenlemenin gözetilmemiş olması usul ve yasaya aykırı olup bozma nedenidir.
Anılan aykırılığın giderilmesi yeniden yargılamayı gerektirmediğinden karar bozulmamalı, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu’nun 438. maddesi uyarınca düzeltilerek onanmalıdır.
SONUÇ:Hüküm fıkrasının onbirinci satırında yer alan “500” rakamının silinmesine, yerine “1.000,00” rakamının yazılmasına ve kararın bu şekliyle DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 28.12.2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.
.....