.. adına Av. ..... arasındaki dava hakkında,.....verilen 08.06.2009 günlü ve 216/387 sayılı hükmün temyizen incelenmesi davacı Kurum vekili tarafından istenilmesi üzerine, dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü.
Davalı....’ye gıyabi hükmün, 7201 sayılı Kanun 35. madde uyarınca yapılan tebliği; davalıya eldeki dava dosyasında daha önce usulüne uygun tebligat yapılmadığından geçersizdir.
Mahkemece, davalıya gıyabi hükmün; 7201 sayılı Kanun 28. maddesinde belirtilen usule göre tespit edilecek adresine yöntemince tebliğ edilerek, adresi tespit edilemediği takdirde, anılan Kanunun 35. maddesine 6099 sayılı Kanunun 9. maddesi ile eklenen “Daha önce tebligat yapılmamış olsa bile, tüzel kişiler bakımından resmî kayıtlardaki adresleri esas alınır ve bu madde hükümleri uygulanır.” hükmü nazara alınarak, Ticaret Sicil Memurluğu ve sair resmi kurumlardaki tescilli adresi sorularak belirlenecek adrese tebliğ edilmesi, tescilli adres bulunamadığı takdirde ise, anılan Yasanın 28 ve devamı maddelerinde düzenlenen ilanen tebligat yoluyla tebliğ edilmesini müteakip, temyiz süresi geçtikten ve gerektiğinde 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununu Geçici 3. maddesi gereğince, 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 432. maddesindeki prosedür işletildikten sonra gönderilmek üzere dosyanın mahalline GERİ ÇEVRİLMESİNE, 03.10.2011 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy