Mahkemesi :İş Mahkemesi
Dava sigortalılık başlangıcının 18/7/1981 olarak tespiti istemine ilişkindir.
Mahkemece, davanın kabulüne karar verilmiştir.
Hükmün, davalı ...... vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine, temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldıktan ve Tetkik Hâkimi ... tarafından düzenlenen raporla dosyadaki kâğıtlar okunduktan sonra işin gereği düşünüldü ve aşağıdaki karar tespit edildi.
Mahkemece birden fazla davalı hakkında hüküm kurulduğu halde, yargılama giderinin “davalıdan” tahsiline karar verilerek hükmün infazında tereddüde yol açılmış olması; usul ve yasaya aykırı olup, bozma nedenidir.
Ne var ki, belirtilen aykırılığın giderilmesi yeniden yargılamayı gerektirmediğinden karar bozulmamalı, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu’nun 438. maddesi uyarınca düzeltilerek onanmalıdır.
SONUÇ:Hüküm fıkrasının 4. bendinde yer alan “davalıdan” ibaresinin silinerek, yerine, “davalılardan müşterek ve müteselsilen” ibaresinin yazılmasına ve kararınbu şekliyle DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 28/10/2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy