.... adına....aralarındaki dava hakkında .... 2. İş Mahkemesinden verilen 12/04/2011 günlü ve 153/146 sayılı hükmün, temyizen incelenmesi davacı ve davalılardan ... Avukatları tarafından istenilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
Dairemizin 07.06.2011 tarihli Geri Çevirmeye ilişkin ilamında açıkça belirtilmesine rağmen; davalı .... Sigorta A.Ş.’ye gerekçeli kararın yöntemince tebliğ edilmediği anlaşılmakla;
Yeni bir geri çevirmeye ve temyiz incelemesinin geciktirilmesine mahal bırakılmaksızın;
Hükmün tefhiminin, Hukuk Muhakemeleri Kanununun 297. maddesindeki unsurları içerir biçimde yapılmadığı gibi, tebliğ de edilmediği anlaşıldığından, gerekçeli kararın ..... Sigorta A.Ş. vekiline yöntemince tebliğ edilerek, temyiz süresi geçtikten ve gerektiğinde (6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun Geçici 3.maddesinde yer alan 1086 sayılı Yasanın temyize ilişkin hükümlerinin uygulanmasının gerektiğine ilişkin düzenleme gereğince) Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 432. maddesindeki prosedür işletildikten sonra gönderilmek üzere dosya mahalline geri çevrilmelidir.
SONUÇ:Yukarıda açıklanan nedenlerle dava dosyasının mahalline GERİ ÇEVRİLMESİNE, davacı ... ile davalı ...’ın temyiz itirazlarının bu noksanlık giderilip dosya geldikten sonra incelenmesine, 25.10.2011 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy