......
Dava, hizmet tespiti istemine ilişkindir.
Mahkeme, ilâmında belirtildiği şekilde davanın reddine karar vermiştir.
Hükmün, davacı avukatı tarafından temyiz edilmesi üzerine, .... düzenlenen raporla dosyadaki kağıtlar okunduktan sonra işin gereği düşünüldü ve aşağıdaki karar tespit edildi.
Hüküm İş Mahkemesinden verilmiştir. 5521 sayılı İş Mahkemeleri Kanununun 8. maddesi hükmüne göre, iş mahkemelerinden verilmiş bulunan nihai kararların 8 gün içinde temyiz olunması gerekir.
Olayda, davacı vekille temsil edilmiş, dava, iş mahkemesi sıfatıyla..... Mahkemesine açılıp, iş mahkemesi sıfatıyla yargılama yapılmış, hüküm davacı vekiline, 11.04.2012 tefhim edilip ayrıca 15.06.2012 tarihinde de tebliğ edildiği anlaşılmıştır.
Mahkemece, karara karşı tebliğden itibaren 15 gün içinde temyiz yoluna başvurulabileceğinin yazılması, yasal süre olan 8 günlük temyiz süresini uzatmaz, şu duruma göre davada 8 günlük temyiz süresi fazlası ile geçmiştir.
O hâlde, 01.06.1990 gün ve 1989/3 Esas 1990/4 Karar sayılı Yargıtay İçtihadı Birleştirme Kararı da gözönünde tutularak davacı vekilinin temyiz dilekçesinin süre aşımı yönünden reddi cihetine gitmek gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarda açıklanan nedenle davacı vekilinin temyiz dilekçesinin süre aşımı yönünden REDDİNE, 31.05.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
....
Full & Egal Universal Law Academy