Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı adına Av. ... ile ...aralarındaki dava hakkında ... 2. İş Mahkemesinden verilen 18.09.2012 günlü ve 2010/682E-2012/854K sayılı hükmün, davacı Kurum vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
7201 sayılı Tebligat Kanununun 12 ve 13 üncü maddelerine göre, tüzel kişilere tebligat yetkili temsilcilerine, bunlar birden fazla ise yalnız birine yapılır. Tebliğ yapılacak bu kişiler herhangi bir sebeple mutat iş saatlerinde iş yerinde bulunmadıkları veya o sırada evrakı bizzat alamayacakları bir halde oldukları takdirde, bu durum belirtilerek, tebliğ orada hazır bulunan memur veya müstahdemlerinden birisine yapılır.
Davalı ... ... Taah. İnş. Tic. San. Ltd. Şti.’ne gıyabi hükmün, dava dilekçesinin yetersiz adres nedeniyle bila iade geldiği, vergi dairesinden bildirilen adrese doğrudan Tebligat Kanunun 35. maddesine göre tebliğ edildiği, ... Ticaret Sicili Müdürlüğü’nün davalı (Tasfiye Halinde) ... ... Taah. İnş. Tic. San. Ltd. Şti.’nin, ... Teknik Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından tüm aktif ve pasifi ile devrolunmak suretiyle birleşmesi nedeniyle 28.08.2002 tarihinde sicil kaydının terkin edildiği bildirdiği görülmüş olup, davalı ... ... Taah. İnş. Tic. San. Ltd. Şti.’ne, hükmün tebliğin usulsüz olduğu anlaşılmakla;
Gıyabi hükmün, davalı ... ... Taah. İnş. Tic. San. Ltd. Şti.’ni devralan, ... Teknik Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne, ilgili Ticaret Sicil Müdürlüğünden tespit edilecek ticaret sicil merkezi adresine yöntemince Tebligat Kanunun 12.veya 13. maddesindeki hususlar gözetilerek veya bu mümkün olmazsa Tebligat Kanunun 35. maddesi hükümlerince tebliğ edilerek, temyiz süreleri geçtikten ve gerektiğinde 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun geçici 3. maddesindeki düzenleme de gözetilerek, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 432. maddesindeki prosedür işletildikten sonra gönderilmek üzere dosyanın mahalline GERİ ÇEVRİLMESİNE, temyiz itirazlarının bu noksanlıklar giderilip dosya geldikten sonra incelenmesine, 26.11.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.