Mahkemesi:İş Mahkemesi
Dava, rücuan tazminat istemine ilişkindir.
Mahkemece, uyulan bozma ilamı sonrası davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Hükmün, taraf vekilleri tarafından temyiz edilmesi üzerine temyiz isteklerinin süresinde olduğu anlaşıldıktan ve Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen raporla dosyadaki kâğıtlar okunduktan sonra işin gereği düşünüldü ve aşağıdaki karar tespit edildi.
Mahkemece uyulan bozma ilamımızda sonuç olarak, kusur ve hesap yönünden denetime elverişli bilirkişi raporu alınıp sonucuna göre hüküm kurulması gerektiği belirtilmiş olup, bozma sonrası mahkemece, kusur raporu alınmaksızın, ilk kusur raporundaki kaçınılmazlık oranının davalı kusuruna eklenmek suretiyle hesaplama yapılarak hüküm kurulduğu anlaşılmış ise de; bozma gerekleri yerine getirilmemiştir. Bu kapsamda, bir önceki bozma ilamımızda belirtildiği üzere, konusunda uzman bilirkişi heyetinden yeniden oluşa uygun kusur raporu alınıp (kaçınılmazlık olgusunun somut olayda uygulanmaması gerektiği gözetilmek suretiyle), sonucuna göre hesaplama yapılarak hüküm kurulması gerekmektedir.
Bu maddi ve hukuki olgular göz önünde bulundurulmaksızın, mahkemece eksik araştırma ve inceleme sonucu, yazılı şekilde hüküm kurulması, usul ve yasaya aykırı olup bozma nedenidir.
O hâlde, taraf vekillerinin bu yönleri amaçlayan temyiz itirazları kabul edilmeli ve hüküm bozulmalıdır.
SONUÇ : Temyiz edilen hükmün yukarıda açıklanan nedenlerle BOZULMASINA, temyiz harcının istek halinde davalıya iadesine, 23.01.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.