Bölge Adliye
Mahkemesi : ... Bölge Adliye Mahkemesi ... Hukuk Dairesi
Dava, iş kazasından kaynaklanan maddi ve manevi tazminat istemlerine ilişkindir.
İlk Derece Mahkemesince, hükümde belirtilen gerekçelerle davanın kısmen kabulüne dair verilen karara karşı davalılar vekilleri tarafından istinaf yoluna başvurulması üzerine, ... Bölge Adliye Mahkemesi ....Hukuk Dairesince istinaf başvurularının esastan reddine karar verilmiştir.
... Bölge Adliye Mahkemesi .... Hukuk Dairesince verilen kararın, davalı ...Mad. İnş. San. ve Tic. A.Ş. vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldıktan ve Tetkik Hâkimi ... tarafından düzenlenen raporla dosyadaki kağıtlar okunduktan sonra işin gereği düşünüldü ve aşağıdaki karar tespit edildi.
Dosya kapsamından Kurum tarafından davacının sürekli iş göremezlik oranının %40,20 olarak belirlendiği, bu oran üzerinden davacıya sürekli iş göremezlik geliri bağlandığı, hükme esas bilirkişi kusur raporunda davacının %10, davalı Apeks şirketinin %80, davalı ... şirketinin %10 oranında kusurlu olduğukları yönünde görüş bildirildiği anlaşılmaktadır.
SGK’ya müzekkere yazılarak aynı kaza olayı nedeniyle Kurum müfettişi/denetmeni tarafından düzenlenen tahkikat/inceleme raporunun celp edilerek dosyaya eklenmesi, aynı olay nedeniyle Kurum tarafından açılan rücuan tazminat dava dosyası bulunup bulunmadığı, cezai yönden yürütülen bir soruşturma veya kovuşturma dosyası bulunup bulunmadığı araştırılıp mevcut olduğu tespit edildiği takdirde celp edilerek dosyaya eklenmesinden sonra gönderilmesi için dosyanın mahalline GERİ ÇEVRİLMESİNE, 05/10/2021 gününde oy birliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy