MAHKEMESİ: Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesi
SAYISI: 2023/27 E., 2024/354 K.
İLK DERECE MAHKEMESİ: Hilvan Asliye Hukuk Mahkemesi
SAYISI: 2019/168 E., 2022/415 K.
Taraflar arasındaki iş kazasına dayalı maddi ve manevi tazminat davasından dolayı yapılan yargılama sonunda davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Kararın davalı ... vekili tarafından istinaf edilmesi üzerine, Bölge Adliye Mahkemesince davalı vekilinin istinaf başvurusunun esastan reddine dair karar verilmiştir.
Bölge Adliye Mahkemesi kararı davalı ... vekili tarafından temyiz edilmekle; kesinlik, süre, temyiz şartı ve diğer usul eksiklikleri yönünden yapılan ön inceleme sonucunda, temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten ve hazırlanan rapor dinlendikten sonra dosyadaki belgeler incelenip gereği düşünüldü:
2797 sayılı Yargıtay Kanunu’nun 40. ve Yargıtay İç Yönetmeliğinin 18. maddeleri uyarınca yapılan ön incelemede;
Dava konusu iş kazası nedeniyle, SGK tarafından davacıya istirahat süresince ödenen geçici iş göremezlik ödeneğine ilişkin dosyada bilgi ve belge bulunmadığı anlaşılmıştır.
Yukarıda anılan eksiklik, dosyaya alınacak bilgi ve belgelerle giderildikten sonra temyiz incelemesi yapılmak üzere dosyanın Daireye gönderilmesi gerekir.
KARAR
Açıklanan sebeplerle;
Belirtilen işlemlerin yerine getirilmesi için dosyanın Bölge Adliye Mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE,
17.04.2025 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.