MAHKEMESİ:İş Mahkemesi
Taraflar arasındaki sigorta başlangıcının tespiti davasından dolayı istinaf incelemesinden geçen bozma sonrası yapılan yargılama sonunda İlk Derece Mahkemesince davanın kabulüne karar verilmiştir.
Kararın davalı Kurum vekili tarafından temyiz edilmekle; kesinlik, süre, temyiz şartı ve diğer usul eksiklikleri yönünden yapılan ön inceleme sonucunda, temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten ve hazırlanan rapor dinlendikten sonra dosyadaki belgeler incelenip gereği düşünüldü:
2797 sayılı Yargıtay Kanunu’nun 40. ve Yargıtay İç Yönetmeliğinin 18. maddeleri uyarınca yapılan ön incelemede; önceki ilamda da belirtildiği üzere,
Davacının 02.11.1984-02.05.1986 tarihleri arasında davacının askerlik borçlanması yaptığı hususu dosya kapsamından anlaşılmakla,davalı Kurumdan davacının anılan askerlik borçlanma süresinin bir kere daha Kurumdan sorularak anılan borçlanmaya ilişkin tüm kayıtların ve özellikle bu borçlanmada esas alınan askerlik süresine ilişkin tüm bilgi ve belgeler de olmak üzere askerlik dönem kayıtlarının Kurumdan celbinin gerektiği anlaşılmıştır.
Bu itibarla sözü geçen eksiklik giderildikten sonra temyiz incelemesi yapılmak üzere dosyanın İlk Derece Mahkemesi'ne gönderilmesi gerekir.
KARAR
Açıklanan sebeple;
Belirtilen işlemlerin yerine getirilmesi için dosyanın hükmü veren İlk Derece Mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE,
05.03.2025 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.