(765 S. K. m. 503)
Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan sanıklar Enver Atsız, Yılmaz Atsız ve Mehmet Atsız'ın yapılan yargılanmaları sonunda; beraat ve hükümlülüklerine ilişkin İstanbul 2 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesinden verilen 09.05.2002 gün ve 2002/53 esas, 2002/99 karar sayılı hükmün süresi içinde Yargıtay'ca incelenmesi sanıklar Enver ve Mehmet vekili ile o yer Cumhuriyet savcıları tarafından istenilmiş olduğundan dava dosyası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın onanma isteyen tebliğnamesi ile 01.10.2002 tarihinde Daireye gönderilmekle incelenip gereği düşünüldü:
Yapılan duruşmaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun şekilde oluşan inanç ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre sanıklar Enver ve Mehmet vekili ile o yer Cumhuriyet savcılarının yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün istem gibi ONANMASINA, 24.12.2002 tarihinde oyçokluğuyla karar verildi.
KARŞI OY YAZISI: Sanık Yılmaz Atsız ve Enver Atsız'ın tevilli ifadeleri, İlyas Atsız'ın hazırlık ifadesi, ihbarın niteliği, ele geçen İranlı'nın getirdiği ve sanıkların evinde bulunan eroin numunesi, Yılmaz ve Enver'in sahte pasaport ve nüfus cüzdanları ile yakalanması, Ayrıca sanık Enver'in uyuşturucu ticaretinden aranıyor olması, halen kaçak olan Yaşar'ın yüklü miktarda para getirmesi birlikte değerlendirildiğinde sanık Enver Atsız ve Yılmaz Atsız'ın teşekkül halinde eroin ticareti yaptıkları kanaatinde olduğumdan çoğunluk kararına karşıyım 24.12.2002 (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy