(3167 S. K. m. 16)
Dava: 3167 sayılı Kanuna aykırılık suçundan sanık Tayfun Tafracı'nın yapılan yargılanması sonucunda hükümlülüğüne ilişkin Samsun 2. Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 18.06.2003 tarih ve 2001/792 esas 2003/651 karar sayılı hükmün süresi içersinde Yargıtay'ca incelenmesi sanık tarafından istenilmiş olduğundan dava evrakı C. Başsavcılığının onanma isteyen tebliğnamesi ile 05.03.2004 tarihinde daireye gönderilmekle incelenip gereği düşünüldü:
Karar: Hükmün esasını oluşturan kısa kararda sanığın hem çek hesabı açmaktan hem de çek keşide etmekten yasaklanmasına karar verildiği halde, gerekçeli kararda sadece çek hesabı açmaktan yasaklanmasına karar verilmesi suretiyle hükümde çelişki yaratılması, 4814 sayılı Yasa ile değişik 3167 sayılı Yasa'nın 16. maddesi gereğince karşılıksız çek keşide etmek suçundan mahkumiyet halinde sanığın çek hesabı açmaktan yasaklanmasına karar verileceği yönündeki hükmü karşısında, mahallinde düzeltilebilir yazım hatası olarak kabul edilmiştir.
Sonuç: Yapılan duruşmaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun şekilde oluşan inanç ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre sanığın yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün istem gibi ONANMASINA, 27.04.2004 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy