(5237 S. K. m. 191) (5271 S. K. m. 232)
Dava: Kullanmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurmak suçundan sanık Salim İdigük hakkında Yumurtalık Asliye Ceza Mahkemesi'nce yapılan yargılama sonunda, 28.06.2005 tarih ve 2005/66 esas 2005/126 karar sayı ile Kullanmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurmak suçundan tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına karar verildiği; sanık müdafii tarafından hükmün süresi içinde temyiz edildiği; Yargıtay C. Başsavcılığı'nca onanma isteğiyle dava dosyasının tebliğname ekinde 20.09.2005 tarihinde Dairemize gönderildiği anlaşıldı; gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: 5271 sayılı CMK'nın 232/1. maddesi uyarınca hükmün başına Türk Milleti Adına verildiğinin yazılmaması, mahallinde giderilmesi mümkün eksiklik olarak kabul edilmiştir.
Kullanmak için uyuşturucu madde bulunduran ve Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından düzenlenen 03.06.2005 tarih ve 98/478 sayılı Sağlık Kurulu Raporunda idrarında esrar metabolitine rastlandığı bildirilen sanık hakkında, 5237 sayılı TCK'nın 191/1. maddesi uyarınca kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak suçundan ceza tayin edilmemesi karşı temyiz olmadığından bozma sebebi yapılmamıştır.
Sonuç: Yapılan duruşmaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun şekilde oluşan inanç ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre sanık müdafiinin temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün istem gibi ONANMASINA, 23.11.2005 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy