Mahkeme : KARŞIYAKA 8. Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Sağlık için tehlikeli madde temin etme
Hüküm : Mahkûmiyet
Dosya incelendi.
GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:
Sanık hakkında hükmün açıklanmasına dayanak gösterilen kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma suçundan Karşıyaka 8. Asliye Ceza Mahkemesince verilen 17.10.2014 tarihli mahkûmiyet hükmü, hükümden önce 28.06.2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6545 sayılı Kanun dikkate alınarak verildiği için uyarlamaya tabi olmaması nedeniyle hükmün açıklanmasının şartları oluştuğundan tebliğnamedeki bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğünün 16.01.2012 tarihli yazısında ele geçirilen suç konusu madde ile ilgili ekspertiz raporunun alınması için Kriminal Polis Laboratuvarına gönderildiğinin belirtildiği, ancak düzenlenen raporun dosyada bulunmadığı anlaşıldığından, söz konusu raporun aslı veya onaylı örneğinin getirtilerek dosyaya konulması, duruşmada okunup tartışılmasının sağlanması ve tüm delillerin birlikte değerlendirilerek, sonucuna göre sanığın hukuki durumunun belirlenmesi yerine, eksik araştırma ile hüküm kurulması,
Yasaya aykırı, sanığın temyiz itirazları bu nedenle yerinde olduğundan, diğer yönleri incelenmeksizin hükmün BOZULMASINA, 22/01/2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy